Tittel

onsdag 14. mai 2014

KJØKKENHAGEN VOKSER ;o)

Nå skjer det virkelig mye på kort tid med planter og kjøkkenhagen! Men det er noen planter som fortsatt får være inne om natten! Tomatene, agurkene og chillien trenger litt varmere og stabil temperatur enda! Min første chilli har modnet, så nå må jeg finne på noe godt å lage :O)
Jeg skal plante lavendelen ut i morgen, å da regner jeg med humlene oppdager sin nye restaurant;O)
Vil du lære mer om humlen og humleplanter kan du lese masse om det på moseplassen.no 
Jeg har også skrevet et lite innlegg her
Tomaten trives veldig  godt i vinduskarmen!

Agurkene får seg en tur ut hver dag, men det bør være over 12/15 grader om natten før det flytter permanent ut!

 Her er chillien min som jeg er så stolt av! Første gang jeg prøver meg på den se :O) Synes det er hyggelig at den står på kjøkkenbordet. Passer lissom der!

 Disse små "fjonene" er løk!(er jo litt søte å da) Mynten vokser så raskt at jeg nesten kan se den gror! Ingen tvil om at den trives i alle fall!!


 Så har vi sukkerertene da! De strekker seg over kanten nå, og på tide å støtte de opp litt! Kruspersillen har jeg delt da den sprer seg så mye! Dattera blir ille glad for at jeg deler plantene da vettu ;O)


 Ha ha, jeg må nesten le litt av gressløken!Den skal jeg også dele, det er jo måte på hvor mye gressløk man kan spise, så halve får flytte til silje (dattera mi)


 Markjordbærene blomstrer og humlene er mye der og tar seg litt mat ;O) Vi må jo huske på humlene og biene! 


 Lavendelen skal jeg plante i urnene mine i morgen! Jeg bruker lavendelen fordi humlene, og biene elsker dem, og de tåler mye sol! De står i solen nesten hele dagen!
Å jammen titter salaten opp også!

 Dette var min gamle kjøkkenhage, men nå skal det bli sommerblomster der! Asters, erteblomster og muligens et par stauder! Tenker humle og bie venlige!
Blomkarsen er på vei, men ser nesten litt sjenert ut på bildet her ;O) Gleder meg til den kryper opp etter veggen! Vakker å se på, og god i salater!
Takk for at du tittet innom, og velkommen igjen 
BERIT :o)

4 kommentarer:

 1. Hei.
  Takk for at du utfordra meg til Humlestafetten.
  Eg er litt sein i svingane for tida men no har eg tatt utfordringa.
  God 17. Mai til deg.
  Frå MarJE

  SvarSlett
 2. Dette var min gamle kjøkkenhage, men nå skal det bli sommerblomster der! Asters, erteblomster og muligens et par stauder! Tenker humle og bie venlige!

  SvarSlett
 3. Hei! Lenge siden du har oppdatert- hvordan går det med alle plantene?

  SvarSlett
 4. Hei! Det går bra med plantene :O) Har ikke blogget av private grunder, men kommer snart sterkere tilbake ;O) Berit:O)

  SvarSlett